16 juni 2013



I´m back! Sovit 5 timmar och gudars vad pigg jag är, alltså på riktigt, jag är pigg! Nattens arbete var extremt lugnt och behagligt, nästan lite väl trist. Städade lite extra, passade på att tappa en hel liter allrengöringsmedel på golvet också. Så det tog en stund att få tillbaka det i flaskan......

Tänkte vi skulle ventilera ämnet konst idag. Jag vill genast säga att jag absolut inte är någon konstkännare/expert. Konst är fint, konst är dyrt, konst är obegripligt, konst är annorlunda, konst behövs i måttliga mängder.

På mitt världsbästa jobb har det nu kommit ett s.k konstverk på vår fina innergård, något har landat där, fråga mig inte vad? Alla undrar vad det ska föreställa? Meningarna är olika, är det ett flöte? 
en oliv på en tandpetare i ett Martiniglas?, ett Alienägg?, ett vagitorium?, en jätteflörtkula eller en jäkla stor topz för såna med jätteöron??

Ingen fattar något, till och med dom boende tycker det ser hemskt ut. En farbror som jag frågade om han tyckte den var fin svarade: "NEJ, skulle inte tro det. Den förstår våran trädgård, vad ska det vara bra för." 
En annan tyckte vi skulle gå ut med en enkät och höra oss för om vi verkligen skulle behålla Solpärlan som konstnären döpt den till.
Solpärlan?! Är inte solar gula och lyser?

Kolla in min bilder tagna i morse i regnet, vad tycker ni?


 Sen att den övre pinnen på eländet är sned irriterar mig ännu mera!
Ser inte bra ut med den spikraka flaggstången bakom.
 Samma konstnär har således slutfört sitt uppdrag att "pynta" Håbo Kommuns nyaste flaggskepp.
DYRT var det också, vill inte berätta hur mycket men det är inte långt i från ett sjusiffrigt belopp för allt både inne och ute.
Hade kunnat ge oss minst 3 heltidstjänster......suck! Tre par händer till som behövs i den redan tuffa bemanningen.

Lite mer bilder från konsten innifrån:







 Fast dom här glaspluttarna med ingjutna allehanda små stackars varelser tycker jag är ganska fint.
Det enda felet med dom är PLACERINGEN! Vem fasen vill sitta och äta i matsalen och samtidigt titta på dessa larver, flugor, kackelackor, skalbaggar, fjärilar etc?
Skulle gjort sig mycket bättre i en korridor.
På plan 2 finner vi detta, någon träshistoria och några foton i storformat som visar grönt gräs. Trägubbarna gillar jag, hör och häpna!

I morgon är det högtidlig invigning av Solängen. Det kommer komma kommunpampar, det ska klippas band, ätas snittar och dricka bubbel. Jag ska dit, såklart! Konstnären kommer också och jag är väldigt intresserad av vad hon har och berätta om sina konstverk.
Återkommer till er såklart om detta.

Slutgnällt från mig. Nu ska jag fortsätta med mitt söndagsbak.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar