24 december 2011

Galet bra julafton!

 Så var denna julafton över. Vi hade det trevligt med god mat, godis och hembakat.
Själv så tackar jag min fina familj som styrt upp allt, jag har själv inte gjort så mycket.
Klev upp en aningens tidigt idag. Hämtade mormor vid 13.30 och vi åkte till kyrkogården för att tända tre ljus. Ett för pappa, ett för Rolfs mamma Signe och såklart ett för Lisa. På dagen idag 6 månader sen och gick bort.
Utvalda delar från tjocka släkten anslöt vid 14.00. Det var Lotta, Yvonne, Julia, farfar, Owe, mormor, Jogge och så vi då. Totalt 11 personer och det blev lite trångt runt bordet.
 Maria var såklart hedersgästen, hon övervakade det hela med sin vackra leende och fluffiga hår.
Hon behövde som tur var ingen sittplats, hon fick hänga med den dansande Harrodstomten.
 Gustav leker med Owe eller så var det tvärtom. Gustav hade för övrigt hämtat sina paket under granen och öppnat dom långt innan julklappsutdelningen började. Mammas Prins!
 Liten smygbild på min mamma, gråhårig storebror och Emilie. Observera att detta är i början av julklappsutdelningen och flera paket travades på hög runt Emilie.
 Tomten i år som alla andra år sen morfar gick bort var Stevie Wonder alias Rolf. Hans glasögon är på reparation så solglajjerna med styrka funkade sådär att läsa på etiketterna. En ficklampa förenklade det hela. Syns inte på bilden eftersom jag använt tråkig men nödvändig blixt,  men det är ordentligt med halvtaskigt ljus i Pettssonska. Vi kan inte ens stava till ordet lampor.
Här är Gustav med på ett hörn igen. 
En s.k Onepiece från Piece of Norway gjorde det här människobarnet glad de luxe.
En tazzel! Jag har fått en tazzal, en rosa! I mitt paket från Ingrid och Micke fanns en superfin rosa glasskål som jag gluttat på, en ljuslykta och en tazzel! Tack, tack sötnosar! I morgon ska jag tänka till var jag ska placera min tazzel, en hedersplats i Pettssonska är att föredra!
Har ju hela tiden sagt att jag önskade mig bara en sak, Zlatanboken. Detta för att ha något att läsa på jobbet på julaftonsnatten. Fick ingen men fick massor med andra finfina grejer av familjen i stället.
Men precis när jag skulle åka och jobba kom då lilla maken med ett paket till, precis! 
Zlatanboken! Dom är roliga min familj, gillar att luras!
I morgon kommer fler bilder från julen i Pettssonska och då får ni veta mera vad jag fick.
Men jag måste varit väldigt snäll detta år i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar