31 december 2011


Nyårsafton rullar vidare. Har precis tittat på After Darks show från Tyrol. Det var riktigt bra, nästan bara schlagermusik!  Det är min grej! Nynnande med i varje låt till makens stora förtjusning.
Men vi har förstås avnjutit en delikat måltid på tu man hand. Vi hade tur och fick fönsterbord på Pettssonska Palatset 5-stjärniga restaurang. Var inte direkt slagsmål om platserna i dag.


 Suddigt och påtvingat kort på kocken/maken. En klassisk macka med Rolfräkröra serverades som förrätt. Gott och lättuggat!
Till varmrätt hade maken igår stannat till på Percys kött i Sollentuna. En riktig godisaffär om man gillar charkuterier, färdiglagade delikatesser, korvar m.m.
Korvar och charkuterier är samma sak kanske?
Ja, i alla fall så köpte han en fylld köttsvans, och det var inte en oxfilé utan fläskfilé. Vi tillhör nog en minoritet av svenska folket som äter grissvans en dag som denna.
Men den var grymt god (!?? haha, grymt, nöff!). Till detta serverades en potatisgratäng som lilla jag lyckats åstadkomma.
Ja, sen förstås sallad och bea.
 En flaska Pinot Gris slank också ner. Pinot Gris? Kan tro att vi hade grisfest!
Vi körde gristema i alla fall, snart ska vi kräkas i vasken också, haha skoja förstås.
Efterrätt skippade vi, men en påse chips står färdiga på bänken att sätta tänderna i.


Tidiga kvällen tillbringade Gustav på våran säng, tämligen oberörd av dom få smällare som sköts av.
Men ju längre kvällen och ju mer smällare och raketer som folk sköt upp så blev det låg kroppshållning. Han kryper nästan fram på golvet, platt som en pannkaka.  Han har varit uppe i Emilies rum ett tag men är som sagt livrädd. Ögonen stora som klot och hjärtat pickar i 180.


Sista tre timmarna har han tillbringat här, under soffan. Jag matar honom då och då med färska räkor men han äter knappt lilla Tussen.
Ett par timmar kvar, sen vågar han sen nog fram!
Han är nog väldig kissnödig och hungrig.





2 kommentarer:

  1. Mozart ligger på en stol, väl gömd under köksbordet. Mimmi hoppar fram och tillbaka mellan våra trygga armar. Det har inte smällt lika mycket som det brukar. ÄNNU!! Det brakar väl loss strax före tolv som vanligt. Då är det inte roligt att vra katt...
    /Maj-Liz

    SvaraRadera
  2. Nu är det nästan över, tack gode gud! Gustav har tillbringat hela kvällen under soffan. Hoppas dina katter mår bra!

    SvaraRadera