12 december 2011

Krakenmaken


Hemma i soffhörnet efter en trevlig kväll på Lucky House med 17 stycken arbetskamrater.
Jag och många med mej valde Menyalternativ A. Grillade jätteräkor med vitlökssmak till förrätt.
Marinerad oxfilé i thailändska smaker på het järntallrik till varmrätt och en friterad ynklig banan med vaniljglass och kaffe till dessert.
Mums fillibabba!
Riktigt bra pris för allt det där, 198:-, Fast nu var det ju inte jag som betalade utan min chef men jag ville bara informera er om priset.
Jag tyckte allt var jättegott, har ätit den där menyn tidigare och jag vet att oxfilén kan var något i starkaste laget. Några runt bordet tyckte det var så stark att det var oätbart och fick därför en ny maträtt. Service!

Klockan 20.00 var jag hemma igen och möttes av en ensam kisse. Ingen var hemma i Pettssonska. Blev lite orolig, var var maken. Jag visste att han skulle inhandla en skjorta på vägen hem idag men så lång tid tar väl inte det. Dressman finns ju i varje gathörn.
Klockan 21.00 kom han hem, nästan knappt så han kunde stå på benen och han var inte berusad!
Han hade mycket ont och stönade högt vid varje rörelse. Han hade varit med om en arbetsplatsolycka på eftermiddagen som kunde slutat riktigt illa!
Efter 6 timmar på akuten med väntan, röntgen, väntan, undersökning och lite mer väntan så konstaterades att revbenen, ryggen och knät fått sej en rejäl smäll. Inga skelettskador som tur var.
Men herregud så ont han har! Jag klädde på mej den vårdande rollen och hjälpte honom av med kläderna, utdelade smärtstillande, hämtade en kopp kaffe, bäddade ner honom.
Avslutade käckt med "Så kan du trycka på larmet om du vill något", han tyckte inte det var lika kul som jag.
 Få se om han kan sova något, hör hur han ligger och grymtar av smärta därinne.
Och hoppas han inte larmar så mycket i natt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar