13 december 2011

Läget del 2


Natten i sjukstugan har gått förvånansvärt bra.  Trodde jag skulle behöva byta sovplats för att kunna få sovro men det behövdes inte. Han snarkade på som vanligt, stånkade en gnutta vid varje vändning som han faktiskt klarade själv.
Han ringde på larmet endast en gång klockan 03.47 då han ville ha mera smärtstillande. Syster Ewa tassade upp och hämtade Diklofenak, Alvedon och en skvätt kranvatten.
Klockan 6.30 började hans telefon att ringa och sen har han i stort sett pratat i telefon hela förmiddagen.
Han verkar oumbärlig på sitt jobb. Jag hör hur han förklarar vad dom ska göra: borra där, 5 cm emellan, inte där, gå in genom den röda dörren, akta hålet, det var där jag fastnade igår, snart kommer det en leverans från Byggma, ta emot det, armera lilla grunden osv. osv.
Det är inte lätt att vara ansvarig för bygget och ligga hemma och vara odelaktig. Sätter 100 spänn på att han åker och jobbar stånkande i morgon!

Idag är det Lucia och inte vilken Luciadag som helst! Vi firar nämligen 30-årig förlovningsdag just idag. Holy Moses!
För exakt 30 år sen var vi på skidsemester i Värmland. Kan inte tro det är sant, jag på skidsemester!
Lite otippat men jag var 21 år och tyckte vintern var trevlig, föll för det s.k. grupptrycket. Alla andra tyckte det var härligt med kyla.
Fast vi kunde inte åka några skidor för det var så satans kallt att liftarna var stängda hela helgen. Så vi satt i fjällstugan och åt chips, flygande Jakob, spelade kort och höll om varandra istället. På fingret glittrade den dyrbara ringen i vitt guld, köpt på Ica.....skoja Guldfynd.

I kväll är det shopping igen. Ingrid och jag åker i väg mot Outlet. Chilli och Rusta är några av affären som får glädjen att få besök av oss. Ja jädrar......




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar