4 december 2011

Glöggmys

Vi lämnade den här trötta kissen och våra söta ungdomar fick FF i ett par timmar.
Betyder föräldrafritt för er som inte var med på 70-talet.
Vi stegade i väg med sjumilakliv till släkten Pettersson ett par hundra meter bort. Som vanligt valde Rolf att gå fem meter före.
Finaste raskatten Beethoven höll span från sitt klätterträd så vi skötte oss och det gjorde vi förstås.

Anne dukade fram frikostigt med godsaker. Det var olika glöggsorter, lussekatter, pepparkakor, ädelostar på tub, russin och mandlar. Sju stycken med alla efternamnet Pettersson umgicks och hade det supertrevligt runt bordet. Rolf drack två muggar saffransglögg vilket är ganska märkligt för han gillar inte saffran.
Men som sagt man är inte sämre att man kan ändra sej. Själv höll jag mej till den alkoholfria som jag tycker är godast. Vi slapp frysa också eftersom dom hade hett som 17 inne, minst 25 grader och svetten lackade i samma takt som att det lackar mot jul.
Finaste vovven Linus som är en mycket väldresserad jycke tog plats under bordet och knaprade på ett ben. Han var dagen till ära finklädd med en liten rar sjal runt halsen med trycket "Mattes älskling" på.
Efter ett par timmars umgänge var Rolf trött och det var faktiskt han som kom med förslaget att vi skulle röra på sej. Har aldrig hänt tidigare, farbrorn börjar bli till åren.
Vi tackade för oss och påbörjade vandringen hemåt. Jag roade mej med att räkna antalet gäspningar Rolf åstadkom på den korta vägen hem.  Han var uppe i 8 st då vi kommit till gula längan.
Jag tror banne mej han satte världsrekord i gäspning....13 stycken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar