11 december 2011

Julmarknad med flera än vi


Prick 11.45 ringde alarmet och jag skuttade upp på direkten. Här skulle åkas på julmarknad, till Sigtuna som vi försöker besöka varje år i adventstid.
Redan vid infarten till Sigtuna började vi ana råd. Här var det mycket folk idag, bilar i massor stod parkerade hur som helst längs infartsvägen. Och värre blev det, inne i själva kärnan av denna söta  pyttestad rådde det oorganiserat kaos.
Till slut hittade vi en ledig plats nere vid hamnen.

Sen började trängseln, knuffet och köandet. Undrar fortfarande hur vissa hundägare tänker, om dom överhuvudtaget tänker.
Massvis med stackars hundar försökte följa sin matte eller husse i trängseln och jag såg inte en enda hund som såg direkt glad ut!
 Vi knuffades runt längs hela huvudgatan. Rolf inhandlade ett par skinntumhandskar för 169 kronor.
Mycket folk gör långa köer. Frågan är vem som hade längst kö, Bankomaten eller korvkön? Tror det var dött lopp där faktiskt.
Åter till brottsplatsen kan man skämtsamt säga när vi lyckade skymta Rådhuset där det mycket påkostade bröllopet mellan oss två ägde rum för exakt 22 år och 2 dagar sedan. Det luktade fortfarande romantik i den bistra vinterkylan. Jag minns det som igår.......
Lite att stoppa i köttsaxen hör till när man är på julmarknad. I år valde vi stekt strömming på knäckebröd.
En lång slingrande kö även här. En söt liten dam i 80 plusåldern började prata med oss. Trevlig tant som var positiv och glad, tänkte faktiskt ta med henne hem. Hon verkade ensam. Tror hon hade blivit ett rart tillskott på julafton.

I matståndet bredvid kunde man istället handla gulaschsoppa. Men som sagt både vi och den ensamma, söta damen valde strömmingen som var riktigt gott och mättande.
Efter att vi svalt firren frös vi och travade till bilen. Där var det kö och våran lediga parkeringsplats var högt eftertraktad.
Lite mer bilder från dagens utflykt:
Hundar och människor

Dom skulle nog behövt öva lite mer......lät förtaskigt!


Frusen make innan skinnhandskeinhandlingen

Några båtar i vattnet fortfarande! Tokstollar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar