18 december 2011

"Det är så kul för barnen!"


Så kom den då, den för många efterlängtade snön! Ett par timmars snöblandat regn och temperaturen på nollgradigt. Kul!?? för alla er vinterälskare. Inte det minsta men jäkligt blött om tassar och fötter. Blöt, blaskig, skitig s.k.snö? Ni kan inte mena allvar?
Är det så här vi ska ha det till mars-april nu?
Underbart, jag ser fram emot det. Många kommer med pluspoäng för snön, kan låta så här:
  • Det är så kul för barnen
  • Det blir ljust och fint
  • Det ska vara snö på julafton
På vintern är det mörkt och då är det härligt att treva omkring i ett ständigt mörkerrum, tända ljus och 23 st ljuslyktor. Det ska inte vara ljust då!

Barnen? Okej, på julafton kan dom få ha kul och skutta i snön, det köper jag.
Jag kan sträcka mej med OK för snö mellan dessa datum: 23 december till 25 december.
Där går gränsen. Jag ska flytta! Till solen, har hört att det är varmt där. Men jag åker på natten när den gått ner så man slipper bränna sej.

I natt forslade jag hem två festklädda 50-plussare. Vid närmare eftertanke var det faktiskt bara en 50-plussare, den andra hrrmm...60-plussare.
Dom kan ju inte vara ute och ränna i kostym, långklänning och pumps mitt i nassa i detta skitväder.
Stämningen var glad och dom tyckte festen hade varit kanon. Levande musik, dans, bingo, snittar, oxfilé, schwartswaldstårta, rusdrycker och varm korv.
Och som perfekt avslutning, en nattlig biltur med Rally-Harry genom slask och betong.

Idag händer inget mer än att vi ska ha myssöndagsmiddag hela familjen. Tänkte hoppa de traditionella köttet i dag och vara lite wild and crazy. Kycklingpaj med sallad är vad som står på menyn i Pettssonska idag.
Rolf är hos Erika och hjälper henne med flyttstädningen av sin gamla lägenhet, Jag anhöll om ledigt pga nattjobbet i natt och fick det beviljat. Är nog mest i vägen och är skitdålig på att städa också.


Ni ser ju själva! Inte ens Gustav tycker det är kul med vinter, så här satt han klockan 03.00 i natt och drömde sej bort till sommaren.......tror han satt och led i tre timmar, alldeles blickstilla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar