8 mars 2012

Introduktionsdag nr 2



Nyss hemkommen från dag 2 på världens finaste äldreboende. Jag är lika imponerad idag.
 Järfälla Kommun gå ut hårt och menar att detta boende ska bli Sveriges finaste och bästa!

Vi var indelade i två grupper idag.
Vi började med fika, bullar, frukt och godis.
Chefen gick igenom hygienregler, regler vid sjuk/friskanmälan, semesterperioder,
 Medvind ( vårt schema/löneprogram).
Vi fick även s.k taggar hängande i fint blått nyckelband med loggan på och med varsin personlig kod som gör att vi tar oss in och ut på bygget utan att använda kofot.
Varsitt schema utskrivet fick vi också, Mia och jag såg på en gång att här har det ändrats en del sen förslaget vi fick i november.
Men det gör inget, det var faktiskt till det bättre. Vi räknade snabbt ut att vi jobbar påsk och nyår endast om man räknar storhelgerna.

En representant från det företaget som har installerat larmen och larmtelefonerna hade en genomgång med oss. Exakt samma som vi har nu på Pomona fast såklart den senaste versionen.
Så mycket bättre såklart.
Man kan t.ex enkelt och själv flytta rörelselarmen mellan rummen och programmera dom till den enhet man vill.
En annan bra grej är att rörelselarmen stängs av när man kvitterar larmet på rummet. Inte som nu att det står och toklarmar medans man är där inne.
När man sen checkar ut sig så från rummet sätts det på igen. Detta är smart!
Sen lyser även en liten röd lampa bredvid dörren när någon larmar, kanon!

Lunch mellan 12-13, idag fick vi äta var vi ville. Vi i våran grupp skulle sedan efter lunch ha SOL-utbildning och Procapitautbildning i en datasal i Kvarnhuset.
Vi slog ihop med oss med två andra nyfunna kollegor och gjorde sällskap till centrum där vi åt varsin svulstig sallad på Tasty´s.

Tre timmars stillastittande framför varsin dator (nästan) i en källarlokal med en malande IT-representant från Järfälla kommun gjorde mig gäspig.
Verkar krångligt det där dataprogrammet vi kommer att använda, men som tur var så behöver vi på natten bara använda fliken "dokumentation", vilket gör det hela lite simplare. Mia och jag är ena riktiga hackers så det fixar vi plättlätt.
Vi fick inloggningsuppgifter, varsitt lösenord och kaffe.


Som den sanna bloggare jag är var jag tvungen att hala upp kameran. Våran nattkollega Roberto ställde glatt upp som fotograf och Sarah, Mia och jag gjorde allt för att se smarta ut framför dom omåttligt sega datorerna från Dackes tid.

Nu är det bara en lång väntan, 3 och en halv vecka kvar innan undertecknad står redo i nya arbetskläder, putsade Foppatoffler och taggar in sig på Flottiljen.
Kommer bli SÅ KUL!




2 kommentarer:

  1. Japp, lika sugen idag med! :) Du gör bra reklam för din nya arbetsplats! :)

    SvaraRadera
  2. Procapita är verkligen inte lättarbetat, Helt ologiskt och följer inte den modell för dokumentation som vi Ssk fått lära oss i skolan ( VIPS modellen ) och som används av hela Svearikes sjukhus
    // Hon som inte ens fick svar på ansökan

    SvaraRadera