14 mars 2012

Två nätter avklarade!


 Nu har jag jobbat mina första nätter på nya jobbet. Tog lite bilder i morse i motljus och med dålig kamera. Ovan ser ni köket som ligger i anslutning till den stora balkongen med kvällssol.
Alla maskiner är av fabrikatet Miele, inte kattskit precis.
Det roliga med ett nytt ställe är att ALLT är nytt. Bara i köket är det en fröjd att se nya kastruller, nya sockerkaksformar, nya bestick, nya tallrikar ja allt är nytt och fräscht.
Förråd och förvaringsutrymmen finns det hur mycket som helst. Hittade inatt bara på min avdelning två stora tomma förråd som dom inte riktigt vet vad dom ska nyttja dom till.
Fanns även ett utrustat kök i anslutning till dokumentationsrummet. Kanske tänkt som personalkök, vad vet jag.


 Första natten fanns det ingen TV, men i natt så stod där en. Den är bara tillfälligt placerad där och ska så småningom upp på en vägg. Därför ser möbleringen lite konstig ut.
Kvällspersonalen sa att det bara fanns en kanal, 3:an. Men efter lite kanalsökning så hittade jag 16 kanaler till.



Här är min balkong, kommer bli underbart att sitta ute i sommar och kika ner på Sinnenas trädgård som håller på att ta form i markplan. Porlande vatten, gräs, växter och fina sittgrupper kommer det bl.a vara där. Samt att det är inhängnat, vilket är en stark fördel när man jobbar med dementa.

Egentligen skulle våra två demensavdelningar ligga i markplan och dom två somatiska avdelningarna en trappa upp.
Men p.g.a något säkerhetsskäl så skiftades det i sista sekunden.  Så här i efterhand är jag glad att få jobba en våning upp och ha balkong istället. Jobbar man i markplan så är risken stor att man får vara med om fönstertittare och annat löst folk som skrämmer slag på en på natten.


Här ett stort samlingsrum mellan demensavdelningarna. Inrett med fina växter, möbler och JÄTTEfönster med ljusinläpp som heter duga!
Finns två såna här rum, ett på bottenvåningen med superfina möbler. Ska fota dom senare.


Mittemot min avdelning hittar vi Mias, hon har morgonsol den rackarn!
Där kommer nog morgonkaffet drickas sommartid.....


Till sist en bild från matsal/dagrum.
Fint va?

Tänk att jag får vara en del av det här! Med glada, trevliga, positiva, fantastiska, entusiastisk medarbetare.
Alla är superglada och trevliga och vi kommer bli ett bra team som alla verkligen vill det här, ingen är direkt tvingad.

 Dom boende är så söta och lättskötta.
Morgonrundan går inte att jämföra med något tidigare.
Jag är mest till för att finnas till, ge trygghet och ha tid för dom gamla.
Kallas kvalitétstid!


1 kommentar:

  1. Fint som snus! :) För en som inte är så insatt - vad är "somatiska"? Läste somaliska först, men kom på att så stod det nog inte! :)

    SvaraRadera