17 januari 2010

Baka nu!

Godmorgon!

Idag tycker jag ni ska prova att baka den goda kakan!

Kanelkaka:

175 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
4 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl gräddfil

Fyllning:

1 dl socker
1 tsk kanel (jag tog mer kanel, tyckte det verkade snålt!)

Rör smör och socker krämigt. Rör i ett ägg i taget. Blanda i de torra ingredienserna växelvis med gräddfilen. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Häll i hälften av smeten och strö hälften (kanske lite mer) av fyllningen över. Häll i resten av smeten och strö det sista av kanelen och sockret överst. Grädda 1 tim i 175 grader.

1 kommentar:

  1. Tack så hemskt mycket för receptet. Ska skriva ut det och sätta in i pärmen min. FÖrmodligen får mina kollegor smaka på den inom en snar framtid.

    SvaraRadera