17 januari 2010

Favoritrepris




Tänkte det var ett tag sen jag visade Dagens Middagstips. Så nu är det dags igen. Mycket beroende att stjärnkocken tillika badrumsrenoveraren hade ett par timmar kompledigt från
badrummet. Tror han svamla något om torktider?!?
Så då passade han på att återintaga köket från mej. Det gillar jag!
På sant Rolfmanér så blev det förrätt. En sedvanlig toast med något slags klegg på och räkor. Som vanligt mycket delikat!
Varmrätt bidde en helstekt fläskkotlett med hasselbackspotatis, sallad, svamp eller bearnaisesås.
Det var saftig, god och dryyyg om man citerar Roland Järverup. Men i skrivande stund kom jag på att han inte lagade fläskkotlett utan fläskfilé.
Jag ber om ursäkt.
Nu tror jag många av mina läsare inte fattar ett dugg? Sitter med pannorna i djupa veck och undra Roland Järverup??? Vem är det?
Jag ger er en ledtråd: Min favoritfilm, Torsk på Tallin!
Nu har jag dukat av, startat diskmaskinen och gnott kaklet blank och fritt från fläckar.
Ska bli TV-kväll här idag. Först "I en annan del av Köping" sen "Johan Falk".
Ser fram emot att få glufsa i mej mina sega ostbågar från igår. Ostbågar är tamme17 godast dagen efter när påsen vart öppnad ett tag.
Gustav ska strax få sin halva pencillintablett. Hoppas det går lika bra som tidigare.
Kan bli ett och annat inlägg senare om jag orkar, vill, törs och kan.
Heddååå

2 kommentarer:

  1. Först och främst en liten hälsning till sjuklingen! Sen håller jag med om att ostbågar är godast dagen efter öppnad förpackning! Bra att du påminde om att det Är Johan Falk ikväll, hade glömt det! Håll nu tummarna, alla du har imorn kl 11.30, jag vet att du är upptagen hos vetrinären då, men skänk mig gärna en tanke då! Kram till hela familjen från Sidenskan

    SvaraRadera
  2. Åhh hasselbackpotatis det var längesen och fy sjutton vad gott det är.

    SvaraRadera