16 september 2010

Dagens korvmiddag

Idag serverades det falukorv till middag. Hittade ett recept, Ugnstekt falukorv med rödbetor, äpplen och potatisklyftor på matklubben.se. Såg gott ut och jag tänkte
"Va fasen, maken diggar ju korv så jag testar"
Här får ni då ett sånt där pedagogiskt körschema som jag vet att ni gillar!
  • Skala och klyfta potatis och rödbetor (man ser lätt ut som en styckmördare efter första rödbetan)
  • Lägg ut allt på en bakplåtspappersklädd plåt
  • Ringla lite EVOO (Extra Virgin Oliv Oil, lärt mej på Rachel Ray, TV3)
  • Salta och peppra
  • In i en ugn med 225 graders värme i cirka 15 minuter, kanske längre, kanske kortare


  • Slica korvsnutten i fina skivor
  • Skala, kärna ur och slica äpplen i minst lika fina skivor
  • Ta ut den varma plåten
  • Lägg korv och äpplen i fina rader lite omlott
  • En näve riven ost on the top of the korv
  • In i ugnen igen tills grönsakerna är klara
  • Gör en kall sås bestående av hälften gräddfil och hälften filmjölk
  • Riv i lite färsk pepparrot eller kläm ut ca 10 cm från pepparotstuben

  • Så här ser den delikat middagen ut
  • Strösslade lite klippt persilja över, mest för att det skulle se bra ut på bild


Nu undrar ni säkert vad min korvglade lille muntergök till man tyckte!
Han sa två meningar under middagen:
  1. Har du kokat rödbetorna innan?
  2. Var har du hittat det här receptet?
Han är inte så värst pratglad direkt efter hemkomsten från arbetet.
Men han åt två portioner så jag tror han var nöjd.



Jag ber om ursäkt för att punkterna hamnade lite utslängda här och där, orkar inte fixa till det!

1 kommentar:

  1. Tycker som jag sagt tidigare att du ska fixa till en flik på din blogg med alla dina recept. Du gör ju så himla mycket fiffigt och gud vad lätt det skulle vara att bara gå till den fliken och "härma".

    SvaraRadera