28 augusti 2010

Bakskola

Nu kära vänner kommer så här på lördagseftermiddagen
Emilie och Jörgens Tiramisuskola Chapter 1:
  1. Lägg savoyardikexen rakt och fint i en trevlig form
(I lilla Bro där jag bor finns endast kexen på Lidl i Kungsängen)


Vispa äggulor och socker pösigt.
Vispa en äggvita om möjligt ännu mera pösigt.
Vänd ner Mascarponeosten försiktigt.
Vänd i den fluffiga äggvitan och rivet citronskal.


Mycket fluffig närbild, dock lite suddig på en perfekt vispad äggvita.


Leta fram den dyraste konjaken du kan hitta i makens barskåp.
Nalla 4 cl, det märker han inte!
Blanda den svindyra spriten med starkt kaffe, låt svalna.


Häll sprit/kaffeblandningen över dom rara kexen.


Nu är det dags för mascarponekletet!


Sikta lite kakao över första lagret.


Här jobbar Jogge på bra med andra lagret av Lidlkexen.


Mer sprit åt kexen!
Snåla inte kvinna!


Lägg på det som finns kvar av den smaskiga mascarponekrämen.


Till sist, sikta över lite kakao.
Sen skjuss in i ugnen....nej, för fasen!
Inte ugnen, KYLSKÅPET menar jag förstås!
Håll fingrarna ifrån denna skapelse åtminstone 5 timmar men helst över natten.
Kan bli svårt men försök är ni snälla.

Vill ni ha en mer noggrann beskrivning försöker jag nu att länka er till detta:

http://www.ica.se/recept?recipeid=5009

Men som vanligt tror jag inte det kommer att funka med denna länk eftersom jag inte har lärt mej detta ännu!

Haha!
Fruktsallad med maränggrädde och dajmkulor är ju också gott!


1 kommentar:

  1. Lyllos de som kommer på Erikas kalas. Verkar som det vankas riktiga delikatesser.

    SvaraRadera