9 augusti 2009

Kapten Haddock har återvänt




Så kom då tre trötta sjörövare hem efter tre dagar på dom sju haven och i stekande sol. Eller kanske det var en lätt överdrift. Dom åkte till Stockholm och la till någonstans vid Gamla stan tror jag. Dom hade iaf slussat vid både Karl Johanslussen och Hammarbyslussen. Oj, vad Nari måste tyckt det var spännande. Sist hon slussade var -04 i Strömsholms kanal. Och det vill jag lova var en lätt nära-döden-upplevelse för både båten men framförallt för MEJ som skulle hålla reda på alla snören (TAMPAR!) så inte skrovet skulle skadas i dom minst 8 meter höga slussarna. Hade blåsor i händerna i åratal efter den resan!
I stan är slussarna ca 40 cm......fattar ni hade jag grejat med lillfingret. Vad är det att skryta med...att dom slussat i stan. Hahaha!

Middagen var något som jag totalt glömt att planera. Med flit? Ja!
Blev därför mycket glad när sjötrollet tyckte att vi skulle besöka "Kinesen" i Bålsta. Det var ju så länge sen....eller?

Japp, vi åkte dit och fick vårt "stambord" som Petel sa. För övrigt var det inte direkt någon rusning hos Petel idag, det var bara vi där!

Jag beställde Oxfilé schezuan på het järntallrik (är ganska säker på att det inte var oxfilé men järntallrik var det allt)
Rolf beställde sin sedvanliga Pekingsoppa, att han aldrig tröttnar på den? och Biff med tomat, ett säkert kort det med.

Sen höll Rolf på att somna så det var bara att åka hem igen och natta barnet. Verkar jobbigt det där med sjölivet?

Erika messade att dom var tillbaka i Kuta beach nu för hemresa imorgon. Dom landar tisdag morgon kl: 7.00.
Ja, det var väl allt om denna fantastiska innehållslösa helg.

Ha en trevlig arbetsvecka ni stackare som ska jobba.

1 kommentar:

  1. Innehålslös??? Icke då. Du har ju varit på restaurang flera gånger och till och med blivit magsjuk, skypat med Eilie och fått mess av Erika. Det kallar då inte jag en innehåls lös helg.

    SvaraRadera