3 augusti 2009

Dagens middagstips

Så var det alltså dags för come back för mej i köket efter 4 veckors ledighet. Rolf har som ni vet/sett skött detta exemplariskt.
Tog ett tag för mej att hitta spisen, men efter intensiva spaningar med och utan glasögon hittade jag den! Bingo!
När jag skulle sätta på plattan för att koka lite spännande makaroner så var det omöjligt. Detta beroende på att barnsäkerhetslåset var på! Visste inte ens att det fanns barnsäkerhetslås på spisen. Men allt annat finns på denna superhightech fenomen, den piper och flashar jämt tycker jag. Utan att förstått varför?!
Har aldrig varit på förut, men tror kanske ordinarie kocken hade någon slags baktanke eller?
Ja, det tog iaf en halvtimme för mej att få igång spisen. Var nära att ge upp plenty of times.
Till slut så kunde äntligen själva matlagande ta vid, något försenat.
Kocken var för dagen iklädd en svart tunika, inköpt på fallskärmsfabriken i Jakobsberg -09, beiga jeanshighwater byxor inköpt på samma butik.
Jag tänkte idag bjuda på en av mina paradrätter: Makaronilåda. Till det rårivna morötter och ketchup.
Maken tog om två gånger så det tar jag som ett gott betyg. Ja, eller så var han bara jäkligt hungrig.

Gustav har inte kommit indragande med några fler djur sedan gråsparven och daggmasken. Var ett tag orolig för att han nästa gång skulle komma in med grannens rottweiler hängandes i svansen.
Nu fikar vi och tittar på Roomservice, kul killar.
Sen är det visst Beck ikväll också. Undrar om Emilies blivit uppäten av en grizzlybjörn ute i vildmarken.....har inte sett ett livstecken från henne sen i fredags.

Ha det gott mina kära vänner!

4 kommentarer:

  1. Ha ha ha, det var ett roligt inlägg i bästa Pettersson stil. Men jag undrar....vem lyckades äta sig mätt på den lilla miniportionen på bilden? Med tanke på ketchuphjärtat.....så gissar jag att det var Gustavs portion...eller?

    SvaraRadera
  2. Till Carina: Det var min tallrik, men jag gjorde portionen lite stylad så det skulle bli bra på bild. Men det var faktiskt en ganska rejäk portion.

    SvaraRadera
  3. jag lever mamma var inte orolig! har uppdaterat nu ju..

    SvaraRadera
  4. Makaronilåda är ju mums fillibabba. Både med och utan kethcup hjärtan. Men det var väldigt fint med hjärtat. Liksom pricken över I`t.

    SvaraRadera