27 augusti 2009

Emilies tandvärk del 2



Nu har jag svalt den bedårande korv stroganoffen med basmatiris och ca7 cm gurka slicad i vackra, små skivor. Det var jag som var kock idag, som alltid på vardagarna när maken jobbar.
Så efter en sömnlös natt med gråt och tårar fick hon en tid till sin tandläkare i Bålsta iaf 12.30. Jag åkte med för jag skulle en timme senare till jobbet på en liten utbildning i trachestomivård.
Hon var senast förra veckan och gjorde en undersökning pga att hon hade ont redan när hon var i USA. Då hittades inget konstigt, allt såg bra ut. Märkligt, för nu var det en infektion i en tand som var lagad sen länge och nu behövdes rotfyllas!
Men enligt tandläkaren så kan det gå "så fort" med värkande tänder. Så nu har dom rensat rotkanalerna, lagat med en provisorisk lagning som ska sitta i 4-6 veckor.
Återbesök om 4-6 veckor alltså. Vilket innebär att hon får kosta på sej en hemresa eftersom det är lite långt från Malmö. Hon skulle kunna välja att gå till någon i Malmö men då blir det tydligen dyrare för det blir typ en undersökning och röntgen m.m till.
Men det är alltid kul att hon kommer hem en extra gång!
Ja, det var historien om "Den onda tanden"

Statusen i övrigt på familjen då??
  • Rolf: Kom hem 17.30, slevade i sig middagen för att sedan somna pladask i soffan med fjärrkontrollen i vänsterhanden.
  • Erika: Kom hem 18.00, intog middagen tillsammans med mor sin och pratade lite om allt möjligt. Nu dricker hon kaffe och surfar.
  • Emilie: Kom hem från tandläkaren 14.15, stupade i säng och sov till 16.00. Lite intag an gårdagens restpannkakor och sedan iväg till Lejondals slott för arbete.
  • Gustav: Kom in.?...svårt att säga. Han kommer och går som han vill. Ätit en halv påse Pussi vilt&kalkon, tuggat i sej lite torrfoder från Royal Canin. Sover nu likt husse, fast i utefåtöljen.
  • Jag: Kom hem 16.10. Fixade maten och bloggade lite. Nu dricker jag kaffe och lyssnar på snarkningar från soffan. (Livet är underbart!)

Nu ska jag försöka göra så att TV´n överöstar snarkningarna. Tror att det är Ernst på 4:an nu.

Morsing och good bye!

1 kommentar:

  1. Bar. DÅ har vi fullständig koll på hela familjen Pettson då. Känns tryggt.
    Hmm låter lite konstigt det där med Emilies tand tycker jag. Var nog på G redan förra veckan. Men men tur att de fick ordning på det till slut. Nu kommer hon nog inte att känna ngt av den längre.

    SvaraRadera