30 augusti 2009

Sommarens sista middag tillsammans!

Usch, vad den överskriften lät sorgsen! Men så är fallet tror jag. Det är sista helgen i augusti, snart är hösten här. Emilie åker hem till Malmö i morgon och vi åt en sista måltid tillsammans ute. Var lite småkyligt att sitta ute tyckte vissa, kanske dom som inte har lika mycket underhudsspäck än andra. Nämner inga namn här, tänk själva.
I dag var det TV-kocken Leila Lindholm som vi får tacka för den utsökta maten. Emilie och jag såg ett reprisprogram av hennes "Leila på landet" och det hon tillagade där så mycket gott ut. Och det kan jag säga att det var också!
Vi åt: helgrillad fläskytterfilé, glaserad med egengjord äppelglaze, potatissallad med äpple.
Det var supergott, den där glazen man penslade på gick inte av för hackor! Men nu när jag skulle kolla vad maträtten hette för att skriva det här så upptäckte jag en sak....jag hade glömt en viktig ingrediens i potatissalladen. Nämligen dijonsenapen, men det var det ingen som märkte!
Nu ska vi ha myskväll och det vet ni ju vad det innebär i Sveriges stugor. Chips, dip och en bra film i soffan med hela familjen.
Sen måste jag packa en övernattningsväska inför min kommande semester i Rosengård. Vi åker vid 10.00 imorrn skulle jag tro. Eller när vi baxat in alla Forever 21 kläderna i bilen.
Hörs kanske senare, vad vet jag. Annars så får ni ha det så bra!

2 kommentarer:

  1. Mmm lät som god mat.

    Have fun i Rosengård

    SvaraRadera
  2. Gud vad gott det där lät då. Ha det så bra i Rosengård. Ngn dator ska du väl komma åt så du kan uppdatera oss vad som händer och sker.

    SvaraRadera