1 augusti 2009

Efter Prideparaden

När paraden var slut efter minst 2 timmar var vi rejält hungriga. Strövade vilset runt en stund och försökte hitta nåt ställe där det fanns plats för två snart avmagrande 50 plus/minusdamer. Det är jag som är 50 minus! Remember that!
Det skulle säkert alla andra göra också...samtidigt med oss förstås. Till slut hittade vi ett nästan folktomt ställe bakom Kulturhuset tror jag. Stod en gubbe och vädrade kobran precis en liten bit utanför....men va faen, vi var ju utsvultna. Han var väl kissnödig stackarn?
Där fanns det goda thai-wokar att beställa. Satt även en handskriven lapp på dörren att
"Idag har vi Pad tai". Perfekt, det ska vara gott har jag hört från säkra källor.
Men så klart var den beryktade pad taien slut. Så vi fick gå över på plan B. Kyckling Verdango tror jag det hette.
"Är den stark?" frågade Bitte. NEEEEJ inte då svarade den rara thaidamen bakom disk. Okej, nu vet jag inte vart hennes smaklökar har rest någonstans , för satan var stark den var.
Men väldigt god också. Lättuggat och nyttig! Gick åt massor av vatten kan jag lova.

Mätta, belåtna, nykissade gick vi vidare ner mot Kungsträdgården. Gick en sväng när vi helt plötsligt drabbades av kaffeabstinens. Var ju ändå ett par timmar sen sist.
Hittade ett mysigt kafé precis vid den där statyn. Snubben som står och pekar....Karl den 12:e eller? Ja, inte vet jag.
Nu skulle vi bara ha kaffe men när vi väl kom fram till luckan så fanns där alldeles för goda saker. Så vi smällde på med en morotskaka och en sockerkringla.
Bredvid oss satt ett franskt ekipage som drack öl och åt chokladmuffins. Konstig blandning?!
Sen tog den stora guidade turen a lá Bitte vid. Vi gick från Kungsträdgården till Medborgarplatsen. Och nu vill jag lova gjorde sej min förbannade hälsporre sej påmind.
ONT ONT ONT! Haft problem i 4 år och det är inte roligt.
Framme vid Medborgarplatsen var det dags för mjukglass. Jag älskar mjukglass, är lite som ett barn när det gäller glass. Skulle jag få välja min sista måltid skulle det garanterat vara.....bruna bönor...haha skoja mjukglass såklart.
Önskar mej en mjukglassmaskin i julklapp faktiskt.
Men det blir nog en slagborrmaskin om Rolf får bestämma.
Vi satt där på en parkbänk och dingla med benen och åt den underbara glassen (som tog slut alldeles för fort) när plötsligt mina kändiskänselspröt började darra.....Kjell Bergqvist i rutig Dressmanskjorta.
Förresten glömde jag skriva att Blondinbella skrålade på Hanky.se ekipaget i paraden.
Mörka moln över söder gjorde att vi gick, jag haltade till pendeltåget.
Hemma trötta och nöjda.
Hemma väntade kocken med Dagens Middagstips. Laxsnittar som förrätt och spaghetti bolognaise som varmrätt. Jag som har ätit mej igen denna stadstur log glatt och åt litegrann. Glömde dock att ta bild.
Nu vilar jag den hårt värkande hälsporren.
Sov gott!
Imorgon ska Erikasöten ringa vid 9.00. Jag längtar så!

2 kommentarer:

  1. Du är ta mig faaan helt galet tokig!

    SvaraRadera
  2. Det må så vara att hon är. Vore inte Ewa lite halvgalen så hade vi ju inget roligt att läsa om. Så ett stort tack för att du bjuder på dig själv, Ewa.

    SvaraRadera