16 december 2009

Hemma

Idag var det alltså dags för Vernissage på Erikas fotoskola på Kungstensgatan 45.
Vi tog bilen till Jakobsberg och hoppade på pendeltåget. Redan på den lilla biten från bilen till tåget svor jag 18 ggr att det var kallt och undrade om det verkligen är någon som uppskattar detta väder!
Vid Karlberg flaggade då den mycket vana pendeltågsåkaren Rolf för avstigning. Det visade sej att vi skulle....GÅ den nätta biten 4 mil till Folkuniversitetet!
Sagt och gjort, reseledaren bladade iväg med raska steg ca 10 meter före mej, jag trippade på bakom fullt medvetande om att jag skulle frysa ihjäl.
Titt som tätt slog han ut med vänsterarmen, vände sej om och muttrade något. Bl.a "Tennstopet", "God Thaimat", "Lars Bengtsson som säljer TV-apparater", "Antikaffär, massor av skit","Här spelade dom in en Beck-film" , "Här brukar vi äta lunch" m.m. Han tog verkligen reseledarrollen på fullt allvar!
Kom in i värmen klockan 16.22.....tack gode gud.

Erikas kurskamrat Angelika kom genast fram och sa "Ni måste vara Erikas föräldrar?" Absolut, syns det? Men det visade sej att hon kände igen Rolf från kort Erika hade tagit.


Erikas fina vänner Hanna och Frida var där! Hanna är en trogen läsare av min högintressanta blogg så det var kul att träffa henne. Verkar vara en riktig rekorderlig tjej! Frida känner jag sen bebistiden, och hon är också en mycket rar flicka. Som fin blondin har jag dock aldrig sett henne. Men en skönhet klär i allt!

Det var mycket fina bilder på utställningen. Min fina Erika bredvid sitt bidrag "Självporträtt".
Den bilden till vänster förstås!
En mycket fin bild (men det säger jag ju om alla hennes bilder)
Det bjöds på vin, julmust och chips också. Oturligt nog så var Rolf chaufför idag så han fick vackert hålla sej till julmust, men det är gott det med hihi. Jag däremot drack två rejäla skvättar vitt medans jag likt en van minglare rörde mej runt och nickade glatt åt allt och alla.
När vi kände oss nöjda så tackade vi för oss kindspussade Erika på båda kinderna och började sen att.....GÅ mot Centralen..
Men först skulle vi äta ute! Ja, förstås inte bokstavligen utan på restaurang.
Mer om middagen i nästa inlägg....så håll ut!

1 kommentar:

  1. åh tack för dom fina orden!! nu blir jag rörd! det var spännande att äntligen få träffa bloggdrottningen!!!

    SvaraRadera