11 december 2009

Julklappssafari

Klockan 13.07 ringde då min söta vän Ingrid. Då var hon på väg hem från jobbet, dragandes på sin cykel med framhjulspunka. Jag passade då på att förebyggskissa och sen in i bilen för hämtning på Poppelvägen. Tog för säkerhets skull kombin, så det inte skulle bli några eventuella packningsproblem.
Första stopp på julklappssafarit var Stinsens Centrum i Sollentuna. Vi parkerade på en minst sagt ofylld parkering.


Eftersom vi inte fått i oss något eftermiddagskaffe så sög det rejält i lilla kaffetarmen. Vi blada modigt förbi både Granit och andra fina inredningsaffärer för att först fika på mitt favorithak. Ni vet vilket: Wayne´s Coffee. Det blev en liten latte och en polkabrownie för mej. Ingrid tog en vanlig kaffe och även hon en polkabrownie.
Tack för fikat vännen, eftersom det var du som bjöd mej! Rar du är!
Kom på att jag inte kan skriva vilka butiker vi besökte, mina arvtagare är ganska smarta och kan därför lätt räkna ut ett och annat. På bilden ovan ser ni en ivrig, chokladfantast peka på små handtrillade praliner. Detta är inte någon julklapp till någon annan än henne själv. Men om jag känner henne rätt är dom slut innan måndag.

Här kan jag lugnt berätta att vi besökte Dressman. Rolf läser inte frugans blogg, som tur är.
Jag kom dessvärre ut tomhämt då jag plötsligt blev osäker på kragstorleken på dom randiga flanellskjortorna. Som tur var finns Dressman i Bålsta så efter en lite kragkontroll kan jag åka dit för inköp. Ingrid däremot lät Visakortet glöda......hon har många män i sin familj att handla randigt till.

När vi kände oss nöjda med Stinsen så packade vi in oss och ett antal kassar i bilen igen för färd till nästa centrum. "Nya" Sollentuna centrum som det görs mycket reklam om på Tv ville vi gärna besöka. Ett mycket fint centrum med alla affärer man kan tänka sej. Lite folk var det också, det var det även på Stinsen så att jag hade polerat mina vassa armbågar var ett onödigt jobb, blev jag snart varse om.
I Sollentuna fanns det Lagerhaus! Det är en favoritaffär, mycket roliga, prisvärda och annorlunda saker. Hittade en bok med Rolfs favorit på (ironi) jag köpte den inte till honom, fast jag var bra sugen....

Dags för fredagsmiddag! Likt Kista centrum fanns det en s.k food court (heter det då?), fast i mindre skala. Kanske 10-12 restauranger att välja på och en trevlig oas i mitten med fräscha bord och stolar att sitta vid.
Inget folk här heller?!
Vi valde thailändskt, först en liten soppa......
Och sen en underbart god Pad Thai. Det smakade mycket gott och Ingrid berättade att det här brukar jag äta till lunch i en solstol i Thailand med fötterna i solvarm, vit sand. Gärna med en kall Singha till.....härligt.
Men nu var det Sollentuna centrum i december, 1 minusgrad och faktiskt lite snö i luften när vi nöjda for hemåt.
Tack Ingrid för en rolig eftermiddag med dej!






2 kommentarer:

  1. Tjoho! Det verkar som ni roar er där hemma!
    Tänkte härmed säga: This is the vote from the Luleå jury: Former republic of Hezegovina 1 p,
    Lithuania 2p, Finland 4p, Island 6p, Norway 8p, Denmark 10p and finally SWEDEN 12p!!!

    Nejdå man får ju inte rösta på sitt eget land!
    Vi är ju faktiskt i Sverige fortfarande, trots att vi är långt norrut!
    Har njutigt av en härlig, men trött dag i Luleå och Boden idag. Nu halvligger vi på hotellrummet, mätta efter en sen middag på Scandics hotell i Luleå. Snart är det dags att sova lite så vi orkar med den långa färden hem! Har dock ej hört ett pip från dig vännen, lte orolig måste jag säga! Tur att man kan läsa om dig i din blogg! Vi ses väl snart! PUSS

    SvaraRadera
  2. Det ser ut som ni hade en lyckad coh trevlid julklappssafari,

    SvaraRadera