19 december 2009

Vad har hänt!??

Jag ber verkligen om ursäkt för mitt dåliga bloggande idag! Skälet till detta är ganska enkelt. Har haft annat att stå i samt haft huset fyllt av mina härliga vänner. Då är det liksom inte läge att sätta sej vid datorn och blogga.
Jul-Hitler och jag åkte vid lunchtid till Big W för att handla det som skulle medverka i det stora julbaket a´la Emilie.
Hon hade gjort en lång lista på godis och bakverk som skulle tillverkas idag. Jag fick agera passiv åskådare medans baket körde igång! Jag gillar att vara passiv!
MEN FÖRST TVÄTTADES DET HÄNDER!

Här lägger hon sista handen vid "Puffkolan", en mycket lätt kola som gick snabbt att göra.
God var den också.

En jul utan risbräck eller heter det kanske rischoklad är ingen jul. Så även i år blev det tillverkning av dessa mumsbitar.

Så var det dags för saffransbullar. Bagerskan skippade lussekissarna och gjorde bullar fyllda med riven mandelmassa istället.

Resultatet blev så här!
Ingrid och Micke kom på fika för att provsmaka dom fortfarande varma bullarna och dom blev godkända.

Rolfs koblajjebröd stod näst på tur. Detta är ett bröd dom Rolf bakat i många herrans år. Mycket kladdigt och ser ut precis som en varm koblajja innan gräddning.

Färdiggräddat ser det ut så här. Detta skall tilläggas är inget direkt hälsobröd då det bl.a är ett halvt kilo farinsocker i smeten.
Rolf har åkt iväg på julfestligheter med sitt jobb. Vi flickor i familjen har precis ätit middag. Idag blev det köpt pizza! Å, så gott.
Hembiträdet har tagit sej en välförtjänt vila nu efter hela dagens bakande, men grejorna står kvar på bänken så mer bak är att vänta.
Mer kommer säkert senare....
Godkväll vänner!





3 kommentarer:

  1. Hon är så duktig den där söta bagerskan!

    SvaraRadera
  2. Åh en så duktig flicka! Och en himla duktig mor som förevigar detta. =)
    Vill passa på och tacka för de fina jeansen, hur fina som helst. Nu ska han bara växa lite.
    Hoppas Gurra G-klav mår bättre nu! Kram / Elina

    SvaraRadera