22 juli 2009

Kvällstur med M/S Nari

Eftersom kvällen bjöd på härlig sommarvärme tog vi oss en tur med båten. Ingrid och Micke som inte har någon båt längre togs med på resan. Det är alltid kul att ha dom med för Ingrid har alltid något smaskigt matnyttigt med sej till oss. Själv packade jag bara tre saker: Martiniflaskan, bag-in-boxen, och en påse muffins inköpt på Willys tidigare.

Vi packade in oss på båten, vi flickor/matroser som för dagen hade inarbetad komp att ta ut satte sej bekvämt tillrätta och sjungandes muntert på "Det är så skönt när man få lätta ankar" och "Titanic" (det började med en skakning på övre däck)( sen lämna råttorna skeppet för att söka sej mot land). Samtidigt smuttade vi på en fisljummen Martini....gott!
Vi kastade ankar i en liten vik. Nu skulle Ingrid bada......22 grader i vattnet. Jorå, hon plumsa i ivrigt påhejad av resten av besättningen. Micke filmade, tror han skulle lägga ut det på youtube.
Ett varv runt båten simmades och sen upp igen. Nu var det dags för det matnyttiga inslaget i utflykten. Som ni redan vet så ryms det inte två flodhästar i köksavdelningen, nu var vi helt plötsligt fyra.
Ingrid och jag intog vant våra positioner i soffavdelningen med ett vinglas i handen.
Det bjöds på sillröra på grovt bröd, mycket gott!
Efter det drack vi kaffe och åt Willysmuffins.
Lite mörka moln och vind gjorde att vi for hemåt efter ett par timmar på sjön.
Nu var det Micke som var kapten, han skötte sej utmärkt!
När vi kom in i hamnen så stannade båten....men efter ett par (34) försök så gick den igång igen.

Nu ska jag mysa med Gustav...så jag har inte tid med er längre!

Hej då mina vänner!

2 kommentarer:

  1. Läste ivrigt igenom den långa texten, i spänd förväntan över vad som skulle hända med muffinsen....skulle de intas tillsammans med Martinin eller med bag in box vinet? Jäklans besviken jag blev när det plötsligt dök upp kaffe i sista stycket =/, det fanns inte med när picnickorgens innehåll presenterades i början av den spännande läsningen. Kaffet måste alltså redan ha smugit sig in på båten i förväg. Jäklans, hade velat höra om en ny smaksensation ju =)

    SvaraRadera
  2. Haha, kaffet kokades ombord på båten. Vi bytte ut det 50 år gamla gasolköket mot ett nytt.

    SvaraRadera