19 juli 2009

Söndagsaktiviteter







I morse vaknade jag kl: 9.30 utav att det regnade ilsket. Gick upp och konstaterade att min motionsfrälste make var på en cykeltur. En ganska försenad sådan eftersom han brukar motionera typ när jag precis har somnat, känns det som.
Hann inte mer än koka thevattnet när han kommer indundrande. Han såg ut som en dränkt katt, med håret slickat längs pannan och kinderna.

Det slutade dock regna så fort han klev innanför dörren så efter frukosten och lite surfande bland andra som hamnat i bloggträsket bestämde vi oss för att "åka ut en sväng"

Först åkte vi till Öråkers lada,där fina Fru Dyrssén säljer gamla saker.
Det första hon sa när vi klev över tröskeln i ladjäveln, var citat: "Ska ni ha smörgås så måste ni beställa det NU, det finns ost och skinka"
Okej, ser vi så hungriga ut? Syns det utanpå eller?

Nä, här ska inte fikas än på ett tag, vi hade precis svalt frukosten.
Efter en snabb rajd i ladan for vi vidare. Fanns mycket fint men mycket dyrt också.
Nu åkte vi vidare till Bolinder strand. Där bor Renen och Patrik i dom nybyggda fina husen med en fin båthamn nedanför.

Färden gick vidare....nu var vi fikasugna på riktigt. Kanske Kungen hade något nybakat hemma. Vi åkte nämligen till Drottningholms slott. Hade väl kanske tänkt äta nåt enkelt eller ta en smörgås (med ost och skinka) i det fina fiket kallat Brostugan. Men det blev bara världens dyraste kanelbulle...28:-. Tror kanske priset beror på att Silvia möjligen har knådat dom, men Rolf höll inte med om det. Räkmackorna kostade 165:-!! Det är första gången Rolf avböjde en räkmacka....Köttbullemackorna kostade 115:- men då ingick även rödbetssallad.

Nu åter i hemmets trygga vrå. Återkommer senare med flera högintressanta historier.



2 kommentarer:

  1. Var verkligen Rolfs hår slickat längs pannan och kinderna? Han såg inte så långhårig ut igår!

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha, vi har bra gödning i regnvattnet här i Upplands-Bro. Funderar bara på vad regnet kan tänkas ha emot Säbyholm, för här regnar det baske mig nästan aldrig. Så därför såg vi inte något av det där fm regnet som Rolfs hår blev så snyggt av. Till Drottningholm ska vi alltså inte åka och fika. Det var nog de grönjävligaste priser jag har hört talas om iaf =/

    SvaraRadera