14 juli 2009

På besök i skärgårdsstäder x 2





I dag hade vi bestämt att vi skulle ta oss en tur till Vaxholm, var säkert 20 år sen jag var där.
Sagt och gjort vi begav oss runt 11.oo mot destinationen. Jag var under resans gång tvungen att dra i väg ett sms till Pernilla-grannen. Kom på att dom hade sagt på vädret på morgonen att de kunde bli åska. Gustav ville inte gå in när vi åkte och han är rädd för åska (Ja eller jag tror att han är det iaf) Hon fick då i uppdrag att släppa in Prinsen vid eventuellt åskväder. Nu kunde matte koppla av!


När vi kom fram till Vaxholm så gick vi ett par varv runt gästhamnen och dom små söta hamnbodarna.
Sen plötsligt så fullkomligen öppnade himlen sej....som det regna. De var bara att sätta sej i bilen och åka vidare.
Vi åkte på lite småvägar och plötsligt stod det en skylt "Norrtälje 43". Ja, så då åkte vi till Norrtälje. Där tror jg att jag aldrig har varit men det var en mycket söt liten stad.
Nu hade ju våra små magar sen länge börjat kurra så vi hittade en trevlig båt, S/S Norrtelje som serverade mycket god mat. Jag åt "Nystekt strömming med båtlagat potatismos" och Roffsingen tog "Gravad lax (Haha grevad lux, som Killinggänget säger) med dillstuvad potatis".
Mitt emot båten fanns så påpassligt Roslagens största loppis. Där var vi in och klämde lite men kom ut tomhänta faktiskt.
Vi gick runt lite i den söta staden och nu var de kaffetarmen som gjorde sej påmind. In på Tosses konditori för fika och nege...nej chokladboll och wienerbröd till Rolf.
Jag gillar deras slogan...lyssna på de här: "Stora & Små några med grädde på"
Färden gick vidare på slutdestinationen, hemmet.
Vi stannade vid Alnaps Kyrka och handlade jordgubbar av en lokal byfåne.

Jordgubbarna ska vi mumsa på när vi tittar på firandet av Victoria i kväll. Risken är ganska överhängande att jag får titta själv. Rolf är inte mycket för sånt där jippo, eller som han uttrycker sej " Inte fan firar dom mej på tv varje år". Undrar varför!???

Ha det bra, kanske fler inlägg vad det lider....









2 kommentarer:

  1. Såg riktigt mumsigt ut det där. Kanske blir Norrtälje någon dag =)

    SvaraRadera
  2. Trevligt! kul att du skriver prinsen med stort P tycker jag!!

    SvaraRadera