1 september 2009

Ewa trampar Zlatan-mark!

Så var man hemma på Thomsons väg 30 B för en liten andningspaus och dusch. Alltså det är tropisk hetta här i Malmö, 30 grader. Vi började förmiddagen med ett besök på IKEA. Eftersom alla vet hur IKEA ser ut, lika vart man än kommer i världen så valde jag att inte ta några kort där. Emilie köpte lite bra förvaringsboxar och korgar att förvara sina skor och väskor i. Tror det blir jättebra, det gäller att tänka smart när man bor compact living. Efter IKEA åkte vi på en sightseeingtur mot Limhamn. Ovan ser ni Zlatans hus, en trevlig liten byggnad med utsikt över havet. Enligt säkra källor var huset tydligen rosa men målades om av Zlatan, njaaa nu tror jag inte direkt att det var Mr Z himself som höll i penseln utan kanske hans fru Helena, njaaa det var det nog heller inte.
Efter det att jag lekt paparazzi så styrde vi kosan mot Sibbarp där Emilies amerikanska mamma Louise pappa bor. Han hade ju varit så snäll och tagit hem Emiles grejor från USA som hon inte fick plats med.

Nu var det lunchdags tyckte våra synkade magar. Vi åt på en restaurang som låg vid vattnet och med Turning Torso inom synhåll. Praktfull skapelses som säkert gungar vid blåst, och det blåser alltid i Malmö, om man nu vill låta negativ.
Emilie som här ber om ursäkt för sin fåniga gardinlugg a lá Luke Macahan -77 åt Biffstek med rödvinssås, vitlökssmör och stekt potatis. Jag åt Grillad lax med kokt potatis och hollandaissås.
Som ni ser så smakade allt mycket bra utom den stackars broccolin som fick sluta sitt liv i komposten. Dock en kompost ganska nära Zlatans hus.....inte illa!


Hem med bilen och på med fotriktiga skor. Redan här lackade min hälsporre ut totalt! Här skulle promeneras och spanas!!! På grund av den ofantliga hettan så ORKADE vi faktiskt inte leta efter Cronmans väg. Men vi hittade iaf den inhängnade planen som Zlatan övade överstegsfinter och klacksparkar som liten Zlatan. Den är numera helrenoverad och mycket fräsch med pengabidrag från den stora stjärnan själv. Jag tog ett smygkort på långt håll, var lite pinsamt att stå där med kameran i högsta hugg när små zlatanwannabees kickade boll.
"Ingen kickar fotboll som han, Zlatan Zlatan" nynnar jag på nu....märkligt!
Någon som ska på FÄST? Kanske ni måste köpa en BALL klänning? Eller varför inte en FRAK till maken?
Haha, den här skylten gillar jag.......Undrar om dom har något fint jag kan ha på mej på min 50-årsfäst? Men jag vill fan inte ha en ballklänning! Utan i sådana fall en ball klänning! (ordvits)
Så här inbjudande ser Studenthuset Gripen ut. Välkommen om ni har vägarna förbi.......adressen kan ni redan....Thomsons väg 30 B
Emilie kollar sitt post. Blev glad när H&M katalogen hade kommit. Nu har Emilie gått en stund till sin klasskompis Emelie som bor någon port härifrån. Jag passar på att vila sporren och bloggar med lilla vänsterfossingen i högläge.
Sen blir det en returresa till IKEA för byte av en korg som var för stor. Bäst att passa på när bil finnes att tillgå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar