12 september 2009

Fest i byn?!

Nu kommer det spännande inlägget om det vi alla gått och väntat på sen urminnes tider...nämligen "Fest i byn". I år hade Upplands.BroPisskommun slagit på stora trumman och kulturchefen satt på sej spenderarbyxorna.
Bröderna Rongedahl uppträdde först av dom stora schlagerstjärnorna. Det var ett drag utan dess like. Tror alla i kommunen hade gått man ur huse för att få uppleva något sådant spektakel. Många kända ansikten i publiken som t.ex Skit-Arne, finska zigenarna, lokalpolitikerna, Ester, Göte Welén, min mamma, Ove och Anna-Maria, grannfrun m.fl. Kan inte räkna upp alla eftersom jag inte kan namnet på dom. Några favoriter saknade jag dock, som alltid brukar vara ett pittoreskt inslag i Bros rikliga fauna, nämligen Snäckan och Magnus K.
Men dom hade säkert något annat för sej. Hur man nu kunde ha det en sån här festdag?

Dom här trevliga flick....damerna Jessica och Annelie sålde säkert guld och gröna skogar bara genom att le så här stort och vackert! Our-Place är min favorit och jag hade lust att köpa allt på bordet och lite till. Men ett hemparty framöver blir det med all sannorlikhet. Välkomna då!

Musikalteatern Tranquillité visade upp sej genom ett smakprov ur föreställningen. Den har premiär 19 september kl:19.00 på Ekhammarscenen. Gå och se den! Eller gå åtminstone dit till pausen för då kommer jag och några andra kärringar sälja kaffe med dopp!

Kerstin Heinonen spelar en 70-årig dam med diabetes och Johan Skånbergs rollfigur heter Greve Paul de Renaud. Tycker faktiskt att Kerstin ser ut som en gammal Sarah Dawn Finer, typ som hon kommer se ut om 40 år eller nåt.

Sen var det dags för den största divan i schlagervärlden enligt säkra källor. När vi var på finalen i Melodifestivalen i mars så satt vi bredvid Babsan. Och hon/han? berättade att just Sarah Dawn Finer är den mest diviga person som gått i ett par skor.
Jag tyckte nog inte att hon gjorde ett divigt intryck. Hon sjöng tre låtar och tjittjattade glatt med publiken emellan låtarna.
Ni ser ju själva vilket enormt publiktryck det var framför scenen. Själv höll jag mej på behörigt avstånd lutandes mot en lyktstolpe mitt bland pensionärerna sittandes på rullatorer med gula öronproppar instuckna i dom små skrynkliga öronen.
En rolig sak var den enormt hurtfriske, unge, långhårige mannen i blå kostym som för dagen var konferancier. Han gapa på mellan alla uppträdande och uppmanade oss i publiken att vara med att tävla i "slogan-tävlingen" . Upplands-Bropisskommun ska alltså få en ny slogan. Och jag har ju redan kommit på en, detta när jag bilade till Malmö förra veckan och såg alla fina kommunskyltar längs vägen. Ni minns säkert mitt inlägg där jag radade upp slogan efter slogan.
Ja iaf så bad han oss i publiken att skrika ut våra förslag......och jag kan säga att jag var väldigt nära att skrika ut mitt!
Men stillade mej i sista stunden, tur var väl det. Hade kanske hamnat i trubbel igen då, vem vet?!
Men så här hade det låtit om jag nu hade gapat:
UPPLANDS-BRO KOMMUN-DÅRARNAS PARADIS!
Oj, vad jag bombarderar er med matnyttig sörja. Nu ska jag strax äta mat. Och sen ska jag faktiskt jobba i natt, en bytesnatt.
Osäker om nya inlägg hinner att publiceras innan jobbet kallar.







3 kommentarer:

  1. Vad i allsindar. Var inte Magnus där?? Snäckan kanske hade viktigare saker för sig. Men ett säkert kort är ju alltid Magnus.

    SvaraRadera
  2. vilket jävla spektakel! är glad att jag stannade hemma. men är dock lite orolig för magnus k, har inte sett han på ett bra tag!

    SvaraRadera
  3. Magnus kanske kramades med samma tjej han ramades med på midsommar

    SvaraRadera