2 september 2009

Hemma igen....


Så var man hemma igen, hes i halsen efter 65 mil konstant sjungande i min ensamhet.
Jag startade på Thomsons väg kl: 10.46, åkte ca 200 meter och tvärstannade vid en välbekant mack i Rosengård. Ringde Emilie och frågade om min kamera låg kvar, herregud jag kan inte klara mej utan min kamera. Kanske inte ni heller?! Nej, kameran fanns i min väska så då kunde färden fortsätta.
Resan gick utan några konstigheter i ca 5 mil. Då stod plötsligt en konstapel mitt på motorvägen och vinkade in oss på en annan liten, pytteväg. Det hade tydligen vart en jätteolycka på motorvägen och hela vägen var avstängd i båda riktningarna.
Så det blev en liten nätt omväg i den skånska myllan, in i Glumslöv, Landskrona m.m. Åkte precis bredvid en golfbana och där var jag bara tvungen att göra en Bert Karlsson!!! Nämligen att kasta mej på tutan precis när någon golfare ska till och svinga!!! Hahaha det är så kul. Den här gången var det en äldre dam i rosa pikétröja som säkert svor högt åt den grå Renaulten som toktuta nån slags fin truddelutt!

Färden gick vidare genom den skånska fina naturen. Kossor verka vara populärt i Skåne och faktiskt i hela landet. Såg kossor i alla dess färgkombinationer ända upp till Nyköping faktiskt.
I Jönköping stannade jag för att köpa något kulinariskt att äta. Och även besöka toaletten.
Stannade på Shell/Seven Eleven och köpte en mosbricka för 45:- inklusive dricka. Men, kolla själv på bilden....ser det gott ut...NÄ! Korven var fisljummen och moset hade härdat för flera dagar sen. Det enda som var gott var rostade löken och ketchupen.
Bytte CD-skiva och nu lyssnade jag faktiskt på Lady Gaga, Pokerface-skivan ett par mil. Här kunde jag dock inte sjunga med så bra då jag har lite svårt med engelska texter.
I Nyköping stannade jag på Statiol och köpte en stor latte 20:- och en påse Polly. Rotade även runt i handskfacket efter lite andra CD-skivor, började lessna på Lady Gaga och min 2009 års schlagerskiva.
Jag hittade ett riktigt guldkorn, nämligen 2007 års melodifestivallåtar samt lite andra härliga gamla schlagerlåtar. Självklart illegalt brända av en jag känner numera boende i Malmö.
Oj, nu skrålades det på i högan sky. Det är för härligt att sjunga, har alltid trott att jag sjunger bra men jag börjar bli osäker faktiskt. Tyckte dom omkörande bilarna glodde lite väl mycket ibland!
Så det var jag och Anna Book sjungandes Samba Sambero tillsammans när vi klippte Stockholms län klockan 16.53.
Hamnade mitt i rusningen genom Stockholm men vad gjorde det jag sjöng ju fortfarande. Det var både The Ark, Cara Mia, Värsta schlagern, Carola och mycket annat på skivan, så jag hade att göra minsann.
Fällde ut landningsställen 18.00 hemma på Ginstvägen. Gustav mötte mej jamandes som vanligt. Rolf hade trillat små köttbullar och lagat kantarellsås till middag. Herregud, hade han inte ryggskott? Hur orkar man?
Nu ska jag ha lite NÖF-tid med Erika.
Hörs senare!


2 kommentarer:

  1. Tutade du verkligen på tanten på golfbanan?? I så fall är du helt enkelt galet tokig. Men det visste vi ju redan, ha ha.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är klart jag gjorde! Det är jättekul. Brukar göra det när jag åker till jobbet också. Där är det ju 2 golfbanor att passera. Hörde en intervju med Bert förut, han gjorde alltid så....kul tycker jag. Men kanske inte för golfaren.

    SvaraRadera