18 september 2009

Mot ett köpcentrum



Idag så vaknade man redan 8.20 utav en morgonpigg skolflicka från Malmö skramlade med frukosten i köket. Hon dukade upp en härlig frukostbuffé med både ost, skinka och marmelad.

Tända ljus glimmrade i den dunkla morgonen.


I themuggarna hade hon satt fina servetter. Äggen kokade för fullt när jag gjorde storstilad entre i köket. Sov-t-shirten bak-och-fram och håret käckt på svaj. I ögonenlocken hängde stora tegelpannor.

Munnen torr som halva Sahara.


1-0 till mej utbrast hon glatt! Jag visste inte att vi tydligen hade en intern bloggartävling i den här bloggfamiljen. Hon hade alltså redan fått iväg sitt första inlägg trots denna arla morgonstund.


Efter frukost och vidtog duschning och vimmning
i åldersföljd. Erika först hon är yngst. Idag skulle Erika åka till stán för att gå på en fotoutställning. Emilie hade givetvis andra planer. Hennes nyinköpta mobil fungerar som ett lass skit så iväg till Kista centrum för reklamation.
Vi tjitttjattade glatt med den otroligt trevliga försäljaren och sen gick vi för att äta lunch.
Befann oss ibland så många människor så jag lät bli att fotografera. Men vi åt iaf foccatia, vette fasen hur det stavas men ni vet dom där mackorna man grillar i trekanter.
Givetvis blev det en tur in på H&M också, för att "kolla läget" som denna köpglada kvinna med mycket ordnad ekonomi (ironi) uttryckte sej.
Hon scannade av bottenvåningen likt en blodhund på vittring, plan 2 nosades igenom lika intensivt och vips så hittades en kjol som måste provas.
"Mamma, man behöver inte köpa för att man provar!"
Klokt av dej, tyckte jag. Men det slutade med att kjolen inhandlades för den var assnygg. Citat Emilie.
Mot Bro igen och mathandling på Willys. Idag ska Emilie göra middagen. Det gillar jag. Då kan jag bara sitta här i min blogghörna och blogga ifrån mitt nyinhandlade mobila bredband som funkar utmärkt!
Nu slipper jag sitta och klicka på "anslut" varje minut....jobbigt!
Nu så gör skolflickan lite skolarbete innan hon ska ställa sej vid spisen.
Hej då och på återseende









1 kommentar:

  1. Hmm blir lite bekymrad. Har läst i Emilies blogg att hon är jättesjuk och så får hon stå och göra frukost och så ska hon tydligen laga middagen också. Vad är du för mamma egentligen, Ewa??? Ha Ha.

    SvaraRadera