10 september 2009

Gustav....

Nu kan alla ni som har tröttnat på mina berättelser om katten Gustav sluta läsa. Jag vet att det blir en del tjat om den här kissen, men så är det....han är min prins och han gör så mycket roligt som jag tycker det är kul att skriva om.
Fast idag gjorde han något som jag INTE tycker är speciellt roligt!
Jag hade varit en snabbis till Bålsta. Fram och åter på 45 minuter!!! Världsrekord skulle jag tro.
Kom på i morse att jag har inga jeans...vad göra? Jo, en jävligt snabb morgontur till fallskärmsfabriken i Bålsta. Rafsa åt mej två par, provade snabbt som satan, kunde ha båda! (grattis), olade vilka jag skulle köpa, hade inte råd med båda, betalade, snabbt ut, in i bilen och racerfart hem....45 minuter!

När jag kom hem var Gustav ute, såg han inte nånstans. Jag gick in och lämnade dörren liiiite på glänt.
Plötsligt står han där i hallen...med en fågeljävel vilt sprattlande och pipande i munnen! Den här gången hade han valt en rostbrun fågel.
Jag öppnade alla dörrar på vid gavel och sa med SKARP röst: GUSTAV! TA UT DEN DÄR!
Han stod stilla som en grekisk staty med fågeln skrikande i munnen.
Då övergick jag till plan B...typ jaga ut han, liksom skrämma han. Jag klappade hysteriskt i händerna bakom han och vips så for han ut likt en accelererande pormask!
Tack för det!
När han sen på gräsmattan släppte taget om den lilla vettskrämda pippin så flög den iväg en bit. Kul om han gjort det inne, hade väl aldrig fått ut den då?!
Sen när han lattjat klart med fågel och den var ganska död så kom han in, lite moloken, ja rent av deppig. Jag försökte på ett pedagogiskt sätt förklara att mamma inte vill att han tar in pippisar men att han är väldigt duktig ändå! (se bild ovan)

Ja, det var väl en världsnyhet som heter duga!
Men nu blir det ännu bättre...lyssna på det här:
Erika åkte i morse till stán närmare bestämt Mariatorget för att hälsa på en kompis som jobbar på dagis...nej förlåt förskola där.
På den förskolan som troligtvis är i privat regi turas barnens föräldrar om att laga lunchen och idag........idag.........var det håll i er nu......Lisa "Himlen runt hörnet" Nilsson som hade lagat vegetarisk lasagne!
Ååååååå, Erika fick äta lunch där! Äta Lisa "Himlen runt hörnet"Nilssons egenhändigt lagade veggelasse! Hon hälsade också på Lisa, tog i hennes hand. Whaoooooo!
Och om inte det vore nog....så senare när hon gick därifrån så såg hon........Ernst Kirschsteiger!
Det var dagen första inlägg.
Nu måste jag nog äta lita lunch.
Kom på mej själv nu att jag nynnar på en liten låt......" Ja jag har himlen runt hörnet, en egen ängel.............."

3 kommentarer:

  1. Nej Lindah. Hon hade varken autografblocket eller kameran med sej! Orutinerat kan tyckas!

    SvaraRadera
  2. Lite "Jag mötte Lassie" varning nu då. Jag känner en som har en dotter som har tagit Lisa "Himlen runt hörnet" i handen.

    SvaraRadera