27 september 2009

Varsågoda!

Kycklingcannelloni på italienska

1 st grillad kyckling, liten
2 st squash
1 dl olivolja
2 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
3 st mozzarellaost, en ost á 125g
200 g soltorkade tomater i olja
1 st basilika, kruka
2 paket färska lasagneplattor


Såsen:
2 dl mini fraiche
340 g ajvar relish (Kan bli svårt Åsa, Emilie letade i Usa i somras utan resultat)
3 dl mjölk
2 msk olja från tomaterna
1 tsk salt


Tillbehör:
1 st parmesanost, hyvlad eller grovriven


Tillagning:
30 min + 25 min i ugn . En perfekt bjudrätt som går att förbereda. Vill du göra rätten vegetarisk kan kycklingen bytas ut mot auberginer i stället. Auberginen skivas och steks i olivolja och vitlök 1–2 min. Rullas in med tomater, mozzarella och basilika i lasagneplattor.


1. Sätt ugnen på 225°. Dra skinnet av kycklingen och skär köttet i småbitar.

2. Hyvla squashen i tunna skivor med osthyvel.

3. Blanda olja, pressad vitlök och salt i en skål. Blanda ner squashskivorna. Stek squashen i omgångar i stekpannan ca 2 min.

4. Grovhacka soltorkade tomater, (spara oljan till såsen) och basilika. Skiva mozzarella.

5. Fördela kyckling, squash, soltorkade tomater, mozzarella och basilika på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg dem efter hand i smord ugnssäker form, ca 25 x 35 cm, med lite olja. (Spara ev plattor som blir över, de går bra att frysa.)

6. Vispa samman creme fraiche, ajvar relish, mjölk, tomatolja och salt. Häll blandningen över rullarna.



Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Servera med riven parmesanost och sallad.

1 kommentar:

  1. Åhh vad gott det låter. Tack så hemskt mycket. Ska prova så fort som möjligt. Får väl köra utan den där relishen då. Du får väl lägga upp en receptflik på bloggen där du lägger in lite recept.

    SvaraRadera