25 oktober 2009

Söndagslunch



Ojoj, mätt i magen!

Vi har just avnjutit denna lilla skapelse!


Här kommer receptet:




  • 1 st rågkaka, delas i 2 st tårtbottnar
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1 st purjolök (spar lite grönt till garnering)
  • 2-3 burkar matjesill
  • 5 dl creme fraiche
  • lite salt och peppar
  • stenbitsrom
  • rädisor
  • ev. gräslök el. rödlök till garnering

Så här gör Rolf:

Dela brödet i 2 st s.k tårtbottnar

Finhacka ägg, purjolök, sill. Blanda med creme fraichen, krydda lite efter behag.

Bred ca hälften på första tårtbotten, lägg på locket och bred på resten så det täcker hela tårtan.

Till garnering låter du fantasin flöda. Rolf brukar ta skivade rädisor, finstrimlad purjo, stenbitsrom.

Kan också strö lite hackat ägg och lite gräslök.

Han understryker dock att han "för att få brödet saftigt" kan man dutta lite sillspad på brödhalvorna innan man har på guckan!

Det brukar aldrig jag göra.

Men ett tips är att göra tårtan dagen innan den ska ätas, så är den riktigt saftig och ännu godare!

Prova på vetja!

4 kommentarer:

  1. Tack så mycket. Nu är det utskrivet och klart att sättas in i receptpärmen.

    SvaraRadera
  2. Gud så godt det ser ut..mums mums.

    SvaraRadera
  3. Nästa söndag bokar jag in mig på lunch hos dig! Såna där kulinariska luncher serveras nämligen inte på Korpstigen. Här får man vara ute och städa i skitvädret, sen får man om man är snäll en grillad korv med bröd för besväret. Och en ömande rygg! USCH! som en vi känner brukar säga! ;)

    SvaraRadera
  4. Gud så gott det ser ut och låter! Ska definitivt provas nån gång. Hälsa kocken och tacka för receptet. :-)
    Kram Jessica

    SvaraRadera